Klimafestivalen 2016

Klimafestivalen i Trondheim 2016 var en suksess! Festivalen ble arrangert fra 27. august til 3. september. Takket være de frivillige, våre samarbeidspartnere og sponsorer ble det en utrolig god og variert festival med 38 arrangement om klima og miljø. Det var godt over 2500 personer som besøkte Klimafestivalen. Vi er også stolt av at alle våre arrangementer var gratis.

Program

En stor parkdag åpnet festivalen lørdag 27. august i E.C Dahls-parken. Åpningsdagen hadde et program som var særlig rettet mot å øke klimabevisstheten hos barn og unge med aktiviteter som fiskedam, natursti, kunstworkshop, sirkusskole og båtbyggeverksted. Det var en stor gratis matbuffet som ble laget av kastemat samlet inn fra ulike matvarebutikker. Det var også et omfattende sceneprogram med sang, korpsmusikk og sirkus.

Under festivalen ble kunst brukt til å formidle klimautfordringene. Under parkdagen var det en installasjon laget av studenter ved kunstlinja på Norsk Fotofagskole og det ble arrangert en kunstworkshop for barn hvor de kunne lage kunstverk av gjenbruksmaterialer fra Remida. Resultatene av en skriveworkshop for barn på åpningsdagen ble stilt ut på Hovedbiblioteket, og det var også en utstilling av klimakort på Byåsen bibliotek.

Andre arrangementer under festivalen var: komposteringskurs, smaking av gjenvinningsøl, guidet sopptur, klesbyttemarked, Green Drinks, Samfundsmøte: Alternativ energi, konsertkveld for et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, fermeteringskurs, vegansk kastematbuffet, foredrag om bærekraftig livsstil, vandring i Stephen Barstows hage og mere. Hele festivalen ble avsluttet med en konserthelg den 2. og 3. september.

Klimafestivalen 2016 ble omtalt i The List, Under Dusken, Stjørdalsnytt, Trd.by og NRK Midtnytt hadde direkteinnslag under festivalen.

Finansiering og andre tilskuddspartnere 

Vår hovedsponsor i 2016 var REdu. REdu er avfalls- og gjenvinningsbransjens store kompetanseløft. REdus hovedformål er å få de kloke hodene inn i bransjen gjennom å få avfall- og gjenvinning mer inn på utdanningsplanen og synliggjøre bransjens muligheter. REdu er et initiativ av bransjeorganisasjonen Avfall Norge i tett samarbeid med medlemmene og universiteter.

Print

Andre sponsorer

pkalogo
image
Trondheim kommune logo
STFK-Signatur1-sort

Partnere 2016

besteforeldreaksjonen_logo
ff
Natur_og_ungdom_logo
naturvernforbundet
nsflogo
39d47a_1f63ceada0714e6db45354326a90a6f6~mv2
13239081_1733882810234334_4657031776350969014_n
spire
GP
fivh

Takk til Trondheim Kajakklubb, Sopp og Nyttevekstforeninga, Studentersamfundet, Stammen Café & Bar, Cafe Soil, Kneiken Felleshage, Mustasj, Re:Act, Stephen Barstow, Ducky, Brukbar/BLÆST, ISAK, Klar Mediacompany, FARK, Fretex, Persilleriet, WorkWork.