Fredag 1. September

Fermenteringskurs (Fullbooket)

Stadig flere har lyst til å lære hvordan man fermenterer mat. Kurset vil bli holdt av Andreas Dønåsen og André Fagerheim (fra Paleoterapeuten?). «Fermenteringsgutta» ønsker å lære bort denne gamle tradisjonen til alle som ønsker å fornye kokke-kunstene. Men kurset retter seg også mot de som ønsker å lære mer om tarmfloraen og hva pro-biotisk mat kan gjøre for helsa. Kurset har blitt holdt totalt 12 ganger siden forrige klimafestival.

Teorietisk innføring (60 min.)
– Hva er fermentering?
– Hvorfor fementere?
– Hva kan fermenteres?
– Hva er helsefordelene?
– Hvordan gjør man det?

Praktisk workshop (90 min.)
– Vi lager sauerkraut, kimchi og egne varianter av fermenterte grønnsaker.

Om kursholderne:

ANDREAS DØNÅSEN
Andreas jobber som fysioterapeut og kostholdsrådgiver med holistisk tilnærming. Gjennom firmaet Paleoterapeuten AS tilbyr han helhetlig behandling for både akutte og sammensatte plager hvor målet er langsiktig og vedvarende bedring. Andreas jobber i tverrfaglig samarbeid med akupunktør, kiropraktor, posturolog, lege og psykolog i Trondheim.

Andreas er også kurs og foredragsholder. I tillegg til fermenteringskurs arrangerer han også kurs i Ville Vekster, Wim Hof Workshop og Paleo-seminar.

Selv er han ivrig innen økologisk dyrking og permakultur. Han tilegner seg også mat gjennom sanking, jakt og fiske. Andreas har selv hatt en helse-transformasjon og ønsker derfor å inspirere andre til en friskere livsstil.

ANDRE FAGERHEIM
André studerer industriell økologi ved NTNU. André er yoga-instruktør og coach. De siste årene har han viet mye av sin tid til å tilegne seg forståelse innen meditasjon, yoga og filosofi. Han er også opptatt av menneskelige relasjoner og seksualitet. For tiden tilbyr han coaching spesielt rettet mot menn som ønsker en helhetlig tilnærming til personlig utvikling.

André er også opptatt av kosthold og ernæring, spesielt tradisjonskost og naturmedisin. Personlige helseutfordringer har ført til at han i dag er tilhenger av ren mat og næringsrik mat laget på økologiske råvarer. Selv er han ivrig innen fermentering og deler gledelig kunnskapen gjennom kurs.
NB! Det er kun 15 plasser på dette kurset (allerede fullt).

Tid: kl. 18:00 – 20:30

Sted: Helios Trondheim (Prinsens gate 53)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/390649308004857/


Dokumentar: «No impact man»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ducky er en tjeneste som motiverer enkeltpersoner og virksomheter til sosial vaneendring. Vaner er håndplukket til å være positive, effektive og enkle å sette i gang med, samtidig som de gagner helsa di, fellesskapet og nærmiljøet! I tillegg sparer disse vanene mye CO2, som er ditt bidrag for å motvirke klimaendringer.

Under Klimafestivalen vil Ducky vise «No Impact Man», en klassisk dokumentar fra 2009. “Follow the Manhattan-based Beavan family as they abandon their high consumption 5th Avenue lifestyle and try to live a year while making no net environmental impact”.

We will hold a discussion after the movie and practice some popcorn sharing, so don’t miss this!

Tid: kl. 19.00 – 21:30

Sted: Ducky (Kjøpmannsgata 51, 5 etg.)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/481466575553465/


Vegansk ost og vin med Klimafestivalen og Trondheim Vegan Fair

Trondheim Vegan Fair arrangerer en kveld hvor du kan få smake på forskjellige veganske oster og vin. Vi kommer til å selge en tallerken med forskjellige hjemmelaget oster bla. cashew kremost, smuldrete tofuost, ostedip og en parmesan. Ostene blir servert med brød, nachos, kjeks, cararmelisert løk og eplechutney og druer.

Fra Kl 20:00 skal Elisabeth og Rus Nygård-Pearson holde en intim og atmosfærisk akustisk konsert der vi blir tatt med i en spennende verden av folk, blues og jazz. De spiller bla. Tom Waits, Joni Mitchell, First Aid Kit, Dolly Parton, Karen Dalton, Billie Holiday and Ella Fitzgerald.

Elisabeth Nygård-Pearson – Vokaler & akustisk guitar

Rus Nygård-Pearson – Kontrabass

Tid: kl. 19:00 – 22:00

Sted: Stammen Café og bar (Kongens gate 55)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1972600419653880/