Lørdag 2. September

Myrsafari i Klæbu: fuglemyra, tullan

Naturvernforbundet inviterer til guidet myrtur i fuglmyra og tulluan i Klæbu.

Myra er vårt viktigste karbonlager og hjem for et stort antall planter og dyr. I tidligere tider ble myrer sett på som verdiløse områder som med fordel kunne bygges ned, noe som har ført til at 1/3 av Norges myrer i dag er ødelagt. I dag vet vi at myra er viktig både som flomdemper, karbonlager og som hjem for mange dyr og planter. I myrene i Norge er det lagret 920 millioner tonn karbon som på sikt vil bli frigjort dersom disse blir drenert. Men fortsatt er våre myrer under press, og flere myrområder i Trøndelag står i fare for å bli bygd ned.

Fuglmyra på Tulluan i Klæbu er en eksentrisk høgmyr som skiller seg ut som i særstilling viktigst i regionen. Dette er den eneste høgmyra vi vet om i Sør-Trøndelag som er helt intakt med laggsoner og kantskog.

Fuglmyra er nå trua av den planlagte flyttinga av travbanen til Klæbu, no vi ikke kan la skje. Som en del av Klimafestivalen og Friluftslivets uke inviterer derfor Naturvernforbundet til safari for å vise hvor viktig det er at vi bevarer våre myrer. Med oss som guider har vi kunnskapsrike myreksperter fra NTNU Vitenskapssmuseet.

Turen skjer også i forbindelse med Friluftslivets uke.

Tid: kl.12.00 – 14:00

Sted: Klæbu

Veibeskrivelse:

Fra Trondheim kjører man i retning Klæbu og inn på Brøttemsvegen ved Sandmoen. Følg denne til man er kommet rett forbi Tullusmyran (på høyre hånd) og ta inn til høyre på Vassfjellvegen (mot Vassfjellet skisenter). Følg denne i ca 1.5 km til man ser avkjørsel til Furuhaugen masseuttak.
Det er mulig å få sitte på felles skyss fra Trondheim (Sandgata 30). Meld i så fall fra til hol@naturvernforbundet.no – (Merk emnefeltet Skyss Myrsafari).

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/372071886541320/


Hvem har nøkkelen til det grønne skiftet? Foredrag og debatt

Miniforedrag og debatt som en oppvarming til høstens stortingsvalg av NITO Norges største organisasjon for ingeniører og teknologer.

Hvem har nøkkelen til det grønne skiftet; akademikerne, økonomene eller politikerne? I forbindelse med høstens valg inviterer NITO stortingskandidater og fagfolk til miniforedrag og debatt.

Hva skal fremtidens ingeniører jobbe med? Det er et historisk høyt antall ledige ingeniører, samtidig som arbeidslivet står overfor et skifte.
– Petter Teigen, NITO
– Kristian Torve, AUF
– Hedvig Heyerdahl, Høyres studenter

Miljø vs. samferdsel: Stadig mer av Norge legges under asfalt. Er tiltakene for grønt skifte i transportsektoren tilstrekkelig?
– Tomas Levin, Statens vegvesen
– Karianne O. Tung, AP
– Lars Haltbrekken, SV

Fortettingspolitikk: Tar dagens fortettingspolitikk hensyn til innbyggerne og byens grønne lunger?
– Knut Selberg, Selberg Arkitekter AS
– Sivert Bjørnstad, FrP
– Geirmund Lykke, KrF

Møteleder: Anne Cathrine Berger, Samfunnspoltisk direktør, NITO

Tid: kl. 14:00 – 16:00

Sted: Antikvariatet (Nedre Bakklandet 4)

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/344852869303975/

Event på NITO sin side: https://www.nito.no/kurs-og-arrangementer/miniforedrag-og-debatt-hvem-har-nokkelen-til-det-gronne-skiftet/


Grønn Fest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grønn fest med meditasjon og yoga, miniseminar, intimkonsert, snacks, vegetarmiddag og loppemarked for en grønnere verden.
‘Yoga’ betyr union – det å leve i harmoni med hvordan ting faktisk er, og søke etter sann visdom. Yogalivsstilen lærer oss hvordan vi kan leve i balanse med verden og miljøet rundt oss. Gjennom å leve et slikt liv kan vi finne virkelig lykke og ro som individer og som samfunn.

Velkommen 🙂

Program:

14.00 Introduksjon – ‘Yoga & Miljøet?’
14.30 Yoga & dyp avspenning (fullbooket)
16.00 Snacks
16.30 Intim-konsert med The Northern Light Family
17.00 Seminar – ‘Be a Force for Good in the World’
18.00 Vegetar/vegan-middag & kake
19.00 Musikkmeditasjon

Loppemarkedet holder åpent under hele dagen.
Kostnad: GRATIS, men yoga krever påmelding, send ditt navn til tlf. 410 75 816. OBS: fullbooket.

Tid: 14:00 – 20:00

Sted: Mantra Yoga (Prinsens gate 53)

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/368706206865986/


Avslutningsfest hos Austmann

 

En uke i klimaets navn er snart over og vi vil feire Klimafestivalen med deg!

I samarbeid med Autsmann Bryggeri ønsker vi deg hjertelig velkommen til Pop-Up-Bar hos Austmanns bryggerilokaler i Bynesvegen i Trolla. Kom for noe godt å drikke, god musikk og god stemning i en helt unik setting. Mer kortreist kan ikke øllen bli!

Dørene åpner klokken halv åtte og DJ Juri Gagarin skal spille.

Vi holder det gående til siste bussen går før tolv!

Vi gleder oss til å se deg!

Tid: Kl.19:30 – 24:00

Sted: Austmann Bryggeri (Bynesveien 48). Austmanns lokaler ligger under ti minutter med buss fra sentrum. Ta buss nr 11 eller 75 til Biologen.

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/154368078477265/