Lørdag 8.

Dette skjer lørdag under festivalen:

10:00-18:00 – Stopp og shop! – En alternativ lørdag i Midtbyen

Trondheim Taiji senter

Hver lørdag er bysentre, kjøpesentre og handleposer ekstra fulle. Vårt enorme forbruk er dårlig nytt for planeten vår, og shopping har i vår tid blitt en ren fritidssyssel fremfor en måte å fremskaffe nødvendigheter på. I samarbeid med Trondheim Taiji Senter ønsker Klimafestivalen i år å skape en alternativ og anti-materialistisk aktivitet i Midtbyen. I Midtbyens åpningstider, 10-18, holder Trondheim Taiji Senter åpent hus, og du er hjertelig velkommen inn i et rom for ettertanke, refleksjon eller en kopp te.
Nysgjerrig på taiji? Taiji er en tradisjonell kinesisk treningsform, der en gjennom myke, rolige bevegelser balanserer både kropp og sinn. Taiji kan sees på som en form for meditasjon i bevegelse, som blant annet bidrar til økt tilstedeværelse. Gjennom å bli mer tilstede i hverdagen, kan en lettere se hva som foregår rundt oss, og ta positive valg for oss selv, hverandre og kloden vår. Vi ved Trondheim Taiji Senter ønsker alle,store og små hjertelig velkommen. Det vil i løpet av dagen bli anledning til å prøve taiji, oppvisning, drikke te og slappe av. Vi tilbyr en gratis workshop kl. 15.00-16.00
Program for dagen:
10.00 – 18.00 Åpent hus
9:30 – Morgenmeditasjon
12:00- 12:30 – Lunsjpause med WCU (se eget event!)
15:00-16:00 – Taiji Workshop
17:30-18:00 – Kveldsmeditasjon

Adresse: Kjøpmannsgata 12

 

12:00-12:30 – Workshop: Lunsjpause med WCU

 

En annerledes lunsjpause som inneholder pust og bevegelse guides av sertifisert yogalærer Irene Domínguez. Workshopen er gratis og passer for alle, uansett alder og fysisk form.
Lørdag avholdes workshopen på Trondheim Taiji-senter.

 

 

13:00-14:00 – Folkets klimamarsj

Studenter for klimaet arrangerer Folkets klimamarsj, i sammenheng med oppfordring fra People’s climate movement i USA om at slike marsjer skal arrangeres over hele verden 8. september.
Møt opp på Torget kl. 13!

 

13:00-15:00 – Motevisning og pop up-butikk: Fra hav til smykker og klær

MØRCK by Marianne Mørck.

Museumsbutikken på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum har gleden av å invitere til Pop up-butikk og motevisning med bærekraftig mote og smykkedesign inspirert av havet. Arrangementet er gratis.

Kort presentasjon av merkevarene
Catwalk
Musikkvideo med film og musikk av: Heine Schjølberg og Kjetil Bjerkestrand
Servering av forfriskninger og snacks av tang og tare i museumsbutikken / Pop up-butikk

 

 

14:00-16:00 – Workshop: Fuglekasser som forteller

I samarbeid med World Cultures United inviterer Klimafestivalen til upcyclings-workshop på Folkeverkstedet. Kunstneren Irene Dominguez lager fuglekasser av gjenbrukte drikkekartonger, og inviterer barn i alle aldre til å bli med!
Fuglekassene vil bli utstilt på Folkeverkstedet frem en stund, før de får bli med sine respektive kunstnere hjem, og kanskje til og med bli et hjem for våre bevingede venner? Workshopen er gratis, påmelding via Hoopla-link.
Aldersgruppe 5-12 år, foreldre hjertelig velkomne!
Vi bruker akrylmaling, så tenk på bekledning – og husk å ta med en drikkekartong!

 

 

18:00-21:00 – Miljøkveld: Korallrevenes fremtid

Thea S. Paulsrud: @bythea_art

Kom på DIGs i Olav Tryggvasons gate kl. 18 for å være med på vår markering av at 2018 er the International Year of the Reef. Trond Amundsen, professor i biologi ved NTNU, og Johanna Järnegren, seniorforsker hos NINA, vil holde foredrag om henholdsvis tropiske og kaldtvannskorallrev. Det serveres gratis kaffe og pizza fra Habitat, og det blir også konsert med musikere fra jazzlinja på NTNU. Påmelding på Hoopla!
Dette arrangementet foregår på engelsk.