Om Klimafestivalen i Trondheim

Nå har vi endelig gleden av å annonsere at Klimafestivalen kommer tilbake til Trondheim i sommer! Sett av 27. august til 3. september. Og se frem til ei uke fylt med konserter, workshops, foredrag, parkliv og mange overraskelser!

festival

Klimafestivalen i Trondheim er en frivillig drevet festival som arrangeres av miljø- og fagbevegelsen. Årets festival vil være fra 27. august til 3. september.

Festivalen starter med en åpen parkdag for hele familien lørdag 27. august i E.C. Dahls parken ved Prinsen kino. Gjennom dagen vil det bli mange morsomme aktiviteter, god mat og konserter for både store og små. For barn vil det bli blant annet improteater, rebusløp, og mulighet til å bygge sitt eget biehotell. For voksne vil det bli ulike kurs og utstillinger av klimavennlig teknologi. Hver dag gjennom uka vil det bli arrangementer på ulike arenaer rundt om i byen, blant annet kunstutstillinger/installasjoner. Festivalen avsluttes med et gratis helaftens kulturarrangement på BLÆST lørdag 3. september.

Med denne festivalen ønsker vi å bidra til å øke bevissthet om klima- og miljøutfordringer i samfunnet gjennom folkefest, debatt og kulturelle arrangementer. I fjor hadde vi over 1000 besøkende på parkdagen og i år håper vi på å inspirere enda flere til å ta grønne valg i hverdagen, og til å bli engasjert i klimasaken.

Alle arrangement på Klimafestivalen i Trondheim er gratis.

Klimavalgalliansen

Klimafestivalen startet i 2015 ved hjelp av engasjement fra Klimavalgalliansen.

Klimavalgalliansen er en partipolitisk uavhengig allianse med over 50 organisasjoner som mobiliserer for å få klima høyere opp på den politiske dagsorden. De krever:

  • Kutt norske utslipp i tråd med Paris-avtalens målsettinger og klimapanelets anbefalinger
  • Vis solidaritet og klimarettferdighet
  • Skap rettferdig omstilling – 100.000 nye klimajobber nå
  • Brems norsk oljeutvinning
  • La folket bli en del av løsningen
  • Invester i klimaløsningene