Onsdag 30. August

Byttefest med livemusikk av Malin Sallstedt

Velkommen til byttefest på Ila Brainnstasjon. Har du klær som du ikke lenger bruker? Ta de med og bytt de med noe annet. Ved å bytte klær i stedet for å kjøpe nytt, kan vi sammen redusere vårt forbruk og virkningen av kjøpet-og-kast-samfunnet vi har på planeten. Denne kvelden ønsker vi å bidra til et positivt bilde av å være miljøvennlig på en enkel måte.

Fra 19:30 hører vi vakker musikk av Malin Sallstedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malin Sallstedt på Soundcloud: https://soundcloud.com/malinsallstedt

 

Tid: kl. 18:00 – 21:00

Sted: Ila Brainnstasjon (Ilevollen 32B)

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/253172895191698/


Sopptur i Bymarka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under klimafestivalen tilbyr Trondheim sopp og nyttevekstforening en organisert sopptur på Sverresborg. Soppturen er gratis og en fin arena for å få et innblikk i hvor viktig klimaet er for det økologiske mangfoldet. Når klimaet endrer seg og temperaturene øker, vil artene forsøke å tilpasse seg for eksempel ved å flytte seg til kjøligere strøk. Noen vil klare det, mange ikke. FN antar at mange arter vil dø ut med klimaendringene.

Når arter dør ut og naturmangfoldet blir mindre, vil naturen bli mindre robust.

Årets tredje organiserte høstsopptur med Trondheim sopp og nyttevekstforening gjennomføres fra Ferista på Sverresborg.

Det vil bli gjennomført soppkontroll av autoriserte soppkontrollører når turen er ferdig for å sikre at matsopp kan medbringes hjem. Turen vil bli gjennomført i rolig «botaniker» tempo og turen passer for de fleste. Turlengde: 2-4 km på sti og i ulendt terreng

Turledere og soppsakkyndige: Tijana Gajic og Sissel Hunderi

Tid: kl.18:00 – 20:00
Møtested: Parkeringsplassen ved Ferista i nærheten av Theidendammen på Sverresborg kl.18:00. Fjellseterveien 24 https://kart.1881.no/trondheim/7020-trondheim/fjellseterveien-24
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/450933135283538/


Elektronikkfiksekurs og oppstart av ReStarters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vil du bli en fikser? Stadig flere blir med i fiksebevegelsen, et internasjonalt fenomen hvor man hjelper hverandre med å fikse saker ødelagte ting og lærer fiksetriks av hverandre. Fiksere hjelper andre med å åpne, utforske og reparere elektronikk i stedet for å kaste det på dynga.

Her i Trondheim har Naturvernforbundet i samarbeid med andre arrangert Fiksedager, som har vist at interessen er stor for å få fikset alt fra klær og møbler til sykler og radiostyrte lekebiler. Vi ønsker nå å få flere med på laget som har interesse for elektronikkfiksing. Inspirasjonen henter vi fra Oslo hvor gruppa Restarters har arrangert fiksefester med så stor suksess at de i år ble tildelt Oslo bys Miljøpris og faktisk er nominert til Nordisk råds miljøpris.

Vi inviterer alle som har noe kunnskap og har lyst til å lære mer om hvordan man fikser elektronikk inviteres til å bli med i en lignende gruppe i Trondheim. Målet er at vi sammen arrangerer fiksefester hvor vi hjelper andre med å utforske og reparere telefoner, brødristere og andre elektroniske dingser som har gått i stykker. På første kveld vil vi få et kurs med nyttige fiksetriks fra en som har reparert mye forskjellig på våre fiksedager, samt at vi får høre litt om erfaringene fra Restarters i Oslo.

Program for kvelden:
18:00 Om kampanjen Ta vare på det du har
18:15 Erfaringene fra Restarters i Oslo. Vi får besøk av initativtaker Kaja Ahnfelt
19:00 Børges elektroniske fiksekurs. Lær tips og triks om feilsøking, lodding og enkle reparasjoner.
20:30 Diskusjon om veien videre for elektronikkfiksing i Trondheim og mulig oppstart av lokallag av Restarters.

Det vil bli enkel matservering – OBS! begrensede antall plasser.
Påmelding til hol@naturvernforbundet.no (merke emnefeltet Fiksekurs)

Tid: kl. 18:00 – 21:00

Sted: Trondhjems Turistforening (Sandgata 30)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1397375507006018/


Onsdagsdebatten: “Arktis: en flytende grense?”

Dette vil være en debatt om norsk oljepolitikk.

Grunnloven sier vi alle har rett på et “helsesamt miljø der produksjonsevna og mangfaldet blir haldne ved lag.” Er dette forenlig med Oljeboring i iskantsonen? Er det mulig å bore etter olje der uten å påvirke det sårbare arktiske økosystemet? Hva slags konsekvenser må vi være forberedt på ved oljeutvinning i arktis? Kommer det i det hele tatt til å bli lønnsomt med en fallende oljepris? Dette er noen av de spørsmålene vi vil prøve å svare på i kveldens debatt.

Med oss har vi Egil Tjåland som til daglig er instituttleder for institutt for geovitenskap og petroleum. I tillegg får vi besøk av Tommy Hansen, direktør for kommunikasjon og næringspolitikk i Norsk Olje og Gass. Flere debattanter annonseres fortløpende.

Arktis: en flytende grense er blant de spørsmålene vi håper å få svar på i løpet av kveldens debatt.

Dette er semesterets første Onsdagsdebatt på Klubben på Studentersamfundet. Onsdagsdebatten er en kveld der du kan stikke innom Samfundet for å koble av med litt god, gammeldags meningsutveksling. Vi inviterer til diskusjon, politikk og debatt over en lav sko, med Samfundet og samfunnet som bakteppe.

Vel møtt!

Tid: kl. 18:00 – 21:00

Sted: Studentersamfundet Trondheim (Elgsetergate1)

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/118831765443664/


Humlevandring

Humlevandring på Ringve Botaniske Hage med La Humla Suse.

Lyden av humler er lyden av sommer! Har du lyst til å bli bedre kjent med noen av de mest arbeidsomme og fascinerende av alle insekter, så bli med La Humla Suse på denne humle-vandringen i hagen! Passer godt for barn.

Tid: kl. 18.00 – 20.00

Sted og oppmøte: på tunet på Ringve museum/botaniske hage

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/127145651248163/?ref=br_rs


Markus Wegge og klimafestivalen: pant for pudder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markus Wegge er en miljøengasjert eventyrer og friluftsentusiast, blant annet kjent fra dokumentarfilmen “Bjørnøya” og NRK-serien “Lofotsprell”. I foredraget «Pant for Pudder» tar han for seg sitt engasjement for natur og miljø, og hvordan man kan kombinere livet som friluftsentusiast med en bærekraftig livsstil. Hvordan alle de små tingene i hverdagen kan være en del av løsningen for å bevare både snøen og jorda. Kampanjen Pant for Pudder er et samarbeid mellom infinitum movement og POW Norge, som Markus begge er ambassadører for.

Velkommen til Litteraturhuset i Trondheim, Sellanraa Bok & Bar.

Tid: 19:00 – 20:00

Sted: Sellanraa Bok & Bar på Litteraturhuset (Kongens gt 2)

Link til Facebook-event: https://www.facebook.com/events/112460556123527/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *