Søndag 27. August

Omvisning i Kneiken Felleshage

Kom å få omvisning i den urbane grønnsakshagen på Bakklandet i Trondheim. Området lå ubrukt, før det i 2015 ble startet opp å dyrke grønnsaker her. Nå vokser det mye forskjellig i hagen.

Les mer om Kneiken på http://www.kneiken.no/om-kneiken.html

Tid: kl. 12:00 – 13:00

Sted: Lillegårdsbakken 16 (på Øvre Bakklandet i Trondheim, mellom bunnen av Lillegårdsbakken og bygården Vinterpalasset i Skansegata.)

 

 

 

 

 

 

 

 


 Workshop: Lag egne, miljøvennlige vaskemidler og få miljøvennlige vasketips

 

Mange av de vanlige vaskemidlene inneholder kjemikalier som er skadelige for både miljøet og helsa. Spire Trondheim inviterer til workshop hvor du kan lage miljøvennlig vaskemiddel basert på eddik og vann. Eddik har vært brukt til rengjøring i mange år og fungerer bra, i tillegg er det både enkelt og billig.

Det vil også bli gitt vasketips til hvordan å fjerne for eksempel kalkrester på bad, svetteringer og svettelukt på klær uten bruk av farlige kjemikalier.

Så kom og lær mer om hvordan man kan vaske mer miljøvennlig. I tillegg kan du få informasjon om organisasjonen Spire.

Fint om du har egen tom sprayflaske å ta med ?

Tid: kl.13:00 – 16:00
Sted: Stammen Café og Bar (Kongens gate 55)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/111598816227669/


Soppkontroll i Bymarka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under klimafestivalen tilbyr Trondheim sopp og nyttevekstforening en organisert sopptur på Sverresborg. Soppturen er gratis og en fin arena for å få et innblikk i hvor viktig klimaet er for det økologiske mangfoldet. Når klimaet endrer seg og temperaturene øker, vil artene forsøke å tilpasse seg for eksempel ved å flytte seg til kjøligere strøk. Noen vil klare det, mange ikke. FN antar at mange arter vil dø ut med klimaendringene.

Når arter dør ut og naturmangfoldet blir mindre, vil naturen bli mindre robust.

Det vil bli gjennomført soppkontroll av autoriserte soppkontrollører når turen er ferdig for å sikre at matsopp kan medbringes hjem. Turen vil bli gjennomført i rolig «botaniker» tempo og turen passer for de fleste. Turlengde: 2-4 km på sti og i ulendt terreng

Turledere og soppsakkyndige: Tijana Gajic og Sissel Hunderi

 

Tid: kl.14:00 – 17:00
Møtested: Parkeringsplassen ved Ferista i nærheten av Theisendammen på Sverresborg kl.14:00. Fjellseterveien 24 https://kart.1881.no/trondheim/7020-trondheim/fjellseterveien-24


Introduksjon i Permakultur av Jan Bang

Jan Bang vil holde teoretisk og praktisk introduksjon i permakultur i Klimafestivalens Parsellhage på Nyhavna.

Permakultur er et helhetlig planleggingssystem basert på å arbeide med, ikke mot naturen. Dette betyr å lage sammenhengende systemer hvor hver enkelt del har flere funksjoner og hvor hver enkelt funksjon er ivaretatt av flere deler. Et stabilt og vedvarende system. Permakultur brukes i dag som planleggingsredskap over hele verden og knytter seg alltid til lokale ressurser, mulighetene til dyrking, og å dekke grunnleggende menneskelige behov med minst mulig ressursbruk.

Hovedmålet med Permakultur er å skape stabile produktive økosystemer, som fungerer og som er i pakt med naturen. For å oppnå dette har Permakultur en del retningslinjer og planleggingssystemer. Permakultur inneholder også en grunnleggende livs-etikk som tilkjennegir den indre verdien i hver en levende ting.
(Tekst hentet fra kneiken.no)

 

Jan Bang

Jan Martin Bang er født i Oslo og vokste opp i England hvor han har sin utdannelse. Han har vært aktiv i økolandsbymiljøet i Norge og redigerer tidsskriftet Landsbyliv, er styreformann i Norske Økosamfunns Forening og er administrerende sekretær i Norsk Permakultur Forening. Bang fikk Permakultur Diplom fra Det Nordiske Permakultur Institutt i 2006. I 2010 ble han valgt som styreleder i International Communal Studies Association, en verdensomspennende organisasjon av akademikere og aktivister som studerer og bor i økolandsbyer, kollektiver, og andre typer fellesskap.

Les mer om Jan Bang på https://www.permakulturisten.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tid: kl.16:00 – 18:00

Sted: Klimafestivalens Parsellhage på Nyhavna (Maskinistgata 2)


Filmvisning av Cowspiracy og diskusjon

 

Er du kjent med klimautfordringene vi står overfor? Er du interessert i å finne ut hva du kan gjøre for å bidra til en mer bærekraftig framtid?

Internasjonale miljørapporter løfter frem kjøttproduksjon som en av de største belastningene for klimaet, og kjøttspising har lenge vært den store elefanten i rommet for mange miljø – og klimaorganisasjoner.

Filmen Cowspiracy viser blant annet hvordan noen av verdens største miljøorganisasjoner har ført en strategisk politikk for å unngå temaet, politikken rundt matproduksjon – og dyrevelferd og hvilken innflytelse vi har som enkeltmennesker.

”Vegetarisk med NOAH – for dyrene, miljøet og deg” egnes for alle med interesse for klima og dyrevelferd og arrangeres med formål å inspirere til en grønnere livsstil basert på dyrevelferd, miljø og egen helse. Etter filmvisningen er det rom for samtale, diskusjon og spørsmål.

Vi ønsker deg og dine hjertelig velkommen til en dyre – og miljøvennlig, engasjerende og inspirerende kveld på herlige Stammen Cafe & Bar.

 

Tid: kl. 18:00 – 21:00

Sted: Stammen Café og Bar (Kongens gate 55)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/275934959569612/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *