Tirsdag 29. August


Bærenettkurs med Prisløs Redesign

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bærenett er både praktisk og fine, og kan redusere bruken av plastposer. Lyst til å lære deg å sy ditt eget bærenett? Prisløs viser deg hvordan du kan lage ditt eget bærenett.

Obs, denne eventen har begrenset plasser. Plasser vil bli lagt ut via Hoopla. Der kan man kjøpe billetter som vil inkludere lån av symaskin, samt gjenbruksstoffer og sytråd som man trenger. Billettinfo:
Alt inkludert: 200,-
Ta med eget stoff: 100,-

Fortsatt ledige plasser 🙂

Tid: kl. 18:00 – 20:00

Sted: Prisløs (Brattørgata 1)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/114200515900969/


Foredrag om avfall og kildesortering

Berit Nordseth fra Trondheim Renholdsverk kommer på Kafé Soil for å snakke om avfall og kildesortering. Her vil det bli muligheter for å stille spørsmål om dette og lære mer om avfall og kildesortering, noe som er viktig i dagens samfunn hvor det er store mengder avfall.

Kom på Kafé Soil tirsdag 29 august kl.18.
Foredraget er kun på norsk.

Tid: kl. 18:00 – 19:30

Sted: Kafe Soil (Nedre Bakklandet 20)


Foredrag: Grønn teknologi i bistand (Utsolgt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kan man hindre at den raskt utviklende delen av verden bygges på fossilt brennstoff? kanskje ikke helt, men Ingeniører Uten Grenser ønsker å gjøre sitt for å fremme grønn teknologi innen bistand og utvikling. Flere av våre prosjekter omhandler solcelleteknologi og hvordan solens fantastiske ressurser kan utnyttes til gode for de mest utfordrede deler av verdens befolkning,

Møt opp på Work-Work og hør om solcelleteknologi og bruken av dette i bistandsprosjekter.

Ida Fuchs reiste til Nepal ikke lenge etter jordskjelvet i 2015, for å inspisere befolkningens småskala solcelleanlegg til hjemmebruk. Strøm er farlig, og Ida oppdaget at selv noe så nyttig som solceller potensielt kan gjøre stor skade…

Thomas Sakshaug er styreleder i Norsk solenergiforening avdeling Trøndelag og har bred erfaring innen solceller. Han ønsker å engasjere og inspirere tilhørende med trender, fakta og eksempler på hvordan solen kan gi liv til samfunnet, ved å lage strøm av dens energi!

Dette blir både lærerikt, spennende og artig! Vel møtt!

OBS! Lokalene hos Work-Work er begrenset til ca. 40 personer, så vær rask med å reservere plass via https://www.eventbrite.com/e/klimafestivalen-i-trondheim-grnn-teknologi-i-bistand-tickets-36780789331

Tid: kl. 18:00 – 20:00

Sted: Work-Work (Munkegata 58)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1972267472993689/


Miljøkveld: Arealbruk i framtidens klimavennlige by

Framtidens byer må ha et langt mindre klimafotavtrykk enn dagens bilbaserte byer. I tillegg til ny teknologi er det også nødvendig å planlegge byene arealmessig smart. Hvordan bør boliger og næringsvirksomhet lokaliseres i forhold til transportsystemene i byen? Finnes det noen grenser for fortetting? Hvordan ligger Trondheim an i å bli en klimavennlig by, og hva bør gjøres i framtiden. Naturvernforbundet Miljøkveld som setter søkelys arealplanlegginga i framtidens klimavennlige byer.

Innledere:
Yngve Karl Frøyen, Institutt for arkitektur og planlegging—NTNU
Hilde Bøkestad, Byplansjef—Trondheim kommune

Ordstyrere er Nina Rieck og Torleif Hugdahl fra Naturvernforbundet i Sør-Trøndelag.

 

Tid: kl. 19.00 – 22.00

Sted: Stammen Café & Bar (Kongens gt 55)

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/124754834822818/

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *